Jumaat, 27 Julai 2012

Dulu, Kini & Selamanya

LAMA. Itu la yang boleh aku cakap pasal blog ni. Lama tak update sampai lupa password. After this semua password kena letak kat sticky note tapi privacy tetap kena maintain. Nanti tak pasal-pasal kene hack kecoh update status kat facebook. Ahakz..

   Sekarang sangat busy. Test, quizes, assignment memang almost dekat-dekat. Kalau dulu hidup aku happy je. Banyak masa lapang, memang kene dengan life sekarang 'lapang sebelum sempit'. Kan dah sempit masa aku sekarang sampai tersepit-sepit bertarung waktu yang tak sampai pun 24 jam sehari nak settel banyak perkara. Hidup bukan macam  dulu lagi, fikir diri sendiri je, sekarang banyak diri aku kene fikir, banyak manusia kene jaga dan paling banyak sekali beratus-ratus tomahan/umpatan/cacian/makian/umpatan nganjengan yang dilempar terhadap kami..eww, kami okey, bukan aku sorang je yang terjebak.

   Nak cerita pasal penat, tak payah cakap la. Huhu. Aku sendiri yang secara sukarela menjebakkan diri ke lembah ini. Nasib baik ada pembantu berbanding kawan-kawan aku yang lain terpaksa urus semua perkara sendiri. Manusia hanya merancang, namun hanya Allah yang menentukan . Tapi sibuk macam mana pun hidup, jangan sampai mengabaikan makanan terhadap rohani diri sendiri.

p/s: nak manjakan diri kat spa pun tak sempat..ciss