Sabtu, 10 September 2011

Terhack Facebook Sendiri

SEMALAM time aku nak sign in Facebook aku dah tak dapat..sedih tahap gaban memang..Aku sebenarnya saje je nak tengok ape akan jadi kalau facebook kene hack..orang takde keje tapi sebenarnya belambak..hehe..ni lah akibatnya bila orang dapat jawab secret question dengan tepat..


p/s; belum cuba belum tahu :p

Isnin, 5 September 2011

TOTAL QUALITY MANAGEMENT


Explain six (6) dimensions of quality.
1.Performance
It is the primary operating characteristics, which determines-how well the product or service performs the intended function.
Example: Durability of batteries, fuel economy of cars, BHP of an engine, etc.
2.Features
These are special features (secondary) which appeal to customers.
Example: Design of seats in a car, look and color of a refrigerator, etc.
3.Durability
It is the time duration or amount of use before being replaced or repaired.

4.Reliability
Likelihood of breakdown, repair or expected time of fault-free operation.
5.Serviceability
Convenience and cost of repair and maintenance and is related to ease in resolving the customer complains.
6.Consistency and Conformance
Conformance with standard, matching with documentation, being on-time, etc. 
p/s: based on my answer in group's presentation :)

Sabtu, 3 September 2011

Sunset Around The World


JOM kita tengok gambar Matahari terbenam di serata dunia..agak lama tak update blog jadi marilah kita tenangkan fikiran melihat gambar-gambar di bawah..


                                                                                                                          
                                                             








                                                         
 



p/s: penyelesaian kepada masalah kekeringan idea :)

PERINGATAN KEPADA PENGGUNA FACEBOOK DAN TWITTER!!!

PENYAMPAI RADIO ERA NAK DATANG RUMAH KORANG?????