Rabu, 11 Mei 2011

KENAPA AKU LULUS JPJ?

HARI Isnin lepas,semalam semalam, aku pergi test jpj kat bunga raya, bunga kebangsaan kita..tapi ini bunga raya nama institut memandu bunga raya..

Datang-datang pergi daftar dapat nombor 22..nombor bertuah tu..harap-harap kalini lulus..malas nak buang duit mak aku lagi..huh!

Mula-mula buat bukit..pergh..tayar masuk aku tengok lagi 1 mm nak keluar tapi aku beranikan diri angkat tangan..lepas..hehe..okey, buat parking pula..yes! dah siap semua step-step parking..tengok tayar, terkeluar garisan! Mana silap aku? Jadi, aku mengambil langkah berani mati..aku kedepankan kereta(tak pernah cikgu ajar)  sedikit je..kemudian undur balik..yes, masuk..fuh selamat! Dengan muka yang pucat seperti mayat aku tekan hon..tapi tak bunyi!! Rupanya salah button..button dekat tepi,bukan tengah..adees...tiba saat yang aku paling menggelabah,3 point turn (aku fail hari tu sebab tak buat ni)klik sini kalau nak kutuk..masuk je la..tiba waktu nak undur, kene berhenti pada garisan selari ..selesai..nak pusing stereng..oh tidak! sepatutnya berhenti pada garisan kat belakang!Silap dah..aku pun buat muka tahi undur lagi..dah lebih 3 kali da..aku dengan geram sebab dah sah-sah fail terus tekan minyak kuat-kuat keluar dari petak neraka tu..aku dah buat drift dalam kawasan tu..marah gila..berasap!!!

mungkin aku cuma layak memandu kereta kuda sebenarnya :(
Kemudian aku pergi kat pondok jpj nak ambil borang tadi..tengok-tengok dah ada dalam bakul..semua tanda right..eh,biar betul? Err..betullah tu..aku lulus..ermm..

Jadi, moral cerita ni sebenarnya, kalau dah kandas semasa percubaan pertama ujian memandu hendaklah menghadiri kelas tambahan, jangan malas macam aku..membazir je mak aku bayar..sudah-sudah semua blur..nasib baik lulus..Alhamdulillah..

p/s: sebenarnya aku lupa gear reverse..hehehe

7 ulasan:

  1. Assalamualaikum..haha..apa-apapun, tahniah..

    BalasPadam
  2. nadee;takpe..puas hati dah..:)

    jahidin;walaikumsalam..trima kasih ..hehe..:)

    BalasPadam
  3. tahniah2..berjaya gak kn..hehe

    BalasPadam
  4. hehehe,,,
    ape2 pun dah lulus,,,
    MR kandas kat bukit,,,
    kali kedua baru lulus,,,
    pengalaman,,,

    BalasPadam
  5. teringat bile lulus test jpj dulu, rase nk lompat2 je :)
    seronok!

    BalasPadam
  6. shafmechy; thanx..ye brjaya..hehe..:)

    miz ruha;btol2..lulus da..huhu..pngalaman memang best..:)

    hanizatul;owh..saya pucat je muka..x pcaye dah lulus..hehe :)

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)