Ahad, 8 Mei 2011

APABILA BAPAK AKU CEPUK DENGAN BANTAL

BAPAK dan ibuku pulang pukul 5 pagi semalam..baru balik dari laut..aku yang sedang lena membute terjaga dan kemudian tidur kembali..esok pagi aku cakap dengan mak dan pak aku malas nak masuk u..aku nak amek Form 6..bla..bla..bla..aku memang pemalas pon nak belajar lama-lama..naseb baik spm 2 tahun je sekolah..fuhh!!

Tiba-tiba bapak aku cepuk muka aku dengan bantal..huhu..nasib baik bantal kecik..dah aku kene dengar ceramah free dari dia..kalau membebel mamang kalah mak aku..aku lagi suka mak aku bebel berjam-jam dari dengar bapak aku membebel 1 minit..eeee..tak suka..


Selepas itu, aku pun cakap "yelah,yelah..masuk u.."jadi aku pun agaknya masuk la u kot kalau tanak kene cepuk lagi..ambil la aku diploma analisis pelaburan..err..mungkin aku kena belek buku tingkatan 3 kemahiran hidup..erm..cukup lah sangat..kacau je plan aku nak enjoy sampai hujung tahun..tapi kira nasib baik sikit je la sebab ada kawan-kawan aku isnin ni masuk form 6..aku lak test jpj..perhh..memang tanak bagi aku masuk form 6 agaknya test jpj pun sama waktu dengannya..


Tapi kalau nak difikir-fikir balik bersyukur la jugak dapat u dari member aku yang nak masuk u tapi tak dapat..kene mohon lagi sekali kot..agak-agak kalau aku mohon kelapan-lapan pilihan berkaitan sains pasti aku pun get lost tak dapat u..nasib baik la aku tak harap sangat dengan sains..hoi!tapi aku tak pernah menyesal ambil sains semasa form 4 & 5 tau..boleh buat sabun mandi sendiri tau..lalala...


p/s: doakan aku lulus test jpj kali ni tau..:)

3 ulasan:

  1. hey there good luck!

    yes syukur lahh.
    my bro tak dapat and tgh gelabah nak pk apa dia nak buat pas nih.
    and he sont want to cont F6! seryes tak tau nak buat apaa dah kat dia. adoi.

    BalasPadam
  2. haha, klako..aq lak, lebih suka abah aq bebel dpd umi..sbb abah keja je =p
    aq pun nk kne test ngan jpj gak minggu dpan,gudluck! ^_^

    BalasPadam
  3. aisha;takpe..dapat form 6 go on je..pastu dia bole smbung degree gak :)

    littletiny;apa2 pun bapak aq ni sinis mak oih..er..gud luck too ea..:)

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)