Selasa, 12 April 2011

TUTORIAL: JANGAN SOROK BLOG ANDA!!!

BERSEMPENA dengan otak aku yang tengah ting tong  mencari idea ni, tetiba aku terfikir nak buat tutorial (ceh macam aku ni pro sangat) pasal jangan sorok blog..nak tahu? Tengok je la..
Gambar di atas tu penah nampak?er..maksud aku kita tak tahu link dia..ermm..ni aku nak tunjuk sikit supaya link boleh detect..mana tau tetiba aku meroyan nak main jenguk2 blog follower aku tapi klik2 kat gamba tak keluar link..memang betul2 meroyan aku..ok,start..

Er..aku guna bahasa ibunda aku la..boleh paham kan..ok abaikan..
Memula pergi kat edit profil..

Then, akan keluar gini..klik pilih blog untuk dipaparkan
Akan keluar macamni..pastu tick jelah yang aku bulatkan tu..dah?
Simpan tetapan
Kalau ada lebih dari satu blog tick je yang mana nak show..nak tick semua pon ada aku kesah? Hehe..memain je..jangan marah..

p/s: aku dulu pon penah kene tegor pasal link tak keluar..hehe..tak percaya? Tak paksa..kihkihkih
       Tapi aku taktau la pulak kalau korang memang sengaja nak sorok blog..huhu..

2 ulasan:

  1. bagus ni , nasib baek aku da penah selokar sampai ke setting tuh ,. hehe

    BalasPadam
  2. aalamak..aku ni kira lambat la..:(

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)