Isnin, 25 April 2011

TEKANAN PERASAAN DI NEGARA SENDIRI

SEBAGAI manusia yang mempunyai otak dan perasaan, aku tidak terlepas daripada mengalami tekanan yang boleh menjerumuskan aku ke kepada tekanan perasaan..
Dulu..
Aku merupakan seorang kanak-kanak riang yang ceria.. tapi kini keceriaan itu kini seringkali  berselang seli diganti dengan tekanan..
Sewaktu entri ini ditaip, aku sedang mengalami tekanan itu..
Hal ini berpunca dari trauma aku terhadap jiran sendiri, bukan jiran yang buat hal menjemur baju atau membuang sampah di kawasan rumah orang, tetapi masalah ini berpunca dari aku sendiri..apa puncanya???ialah jawapannya aku tidak memahami bahasa tamil..
Aku mempunyai sekeluarga jiran berbangsa india..depan rumah aku cina~1 Malaysia..
Aku suka..menunjukkan perpaduan..
erm..back to the topic, aku tak tahan jiran aku yang india ni suka bukak radio kuat-kuat!!! Lagu tamil!!! Masalahnya aku tak paham!!! Kalau aku paham memang aku suroh dia bukak besar lagi sampai pecah speaker!!!
Mungkin sebagai manusia yang suka menganjeng, aku boleh balas dengan bukak juga radio kuat-kuat , Cuma masalahnya,aku dah banyak ketinggalan dalam bab-bab lagu sedap!!!nanti aku bukak radio jadi tekanan dalam rumah sendiri..TIDAAAAK!!!!
jadi,aku memang tabik la kat family india ni sebab gagal memberi  aku idea untuk menganjeng dia balek..

p/s:arghhh!!! Aku yang depress!!!

6 ulasan:

  1. salam stylo :D
    wahai follower ke-300, sila ambil award spesel dr blog hamba, hehehe...

    p/s: bukak je lagu death metal kuat2... pasti trauma keluarga india tersebut apabila mendgrnya...nak koleksi aku ada...

    BalasPadam
  2. yo!!
    nak bikin trauma kt family dia ni kene pkir 10 x..dah aritu kes gadoh sapai ambulance dtg..haish..meremang..

    BalasPadam
  3. Sabor jelah ye...1 malaysia nak buat camana...

    BalasPadam
  4. kalo kat luar negara, jiran akan panggil polis dan mintak tolong polis utk suruh keluarga camnie perlahankan radio... kat malaysia aku tak tau la berkesan ke tak...

    BalasPadam
  5. perh..sampai polis kes ni memang gerun la..haish..thanx for info yup

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)