Jumaat, 8 April 2011

Segmen : Kongsi pengalaman

HEHE..harini macam malas nak cari idea buat entry..nak try buat segmen follower baru ciput, kang tak pasal2 segmenku dipandang sepi..tetiba time tengah blogwlking jumpa segmen yang macam baik punye..nak join sekaki klik sini



2. pengalaman masuk form 1 or darjah 1...

INI kisah masa nak masuk darjah 1..sek keb permas jaya (1)..dah la datang sekolah lambat,then duduk belakang sekali, nasib baik tinggi time tu..memang lonely betul tiba2 datag lagi 2 orang budak lagi lambat, lelaki dan perempuan..so, diaorang pon duduk sebelah saya,saya duduk tengah2 diaorang..kitaorang pon belajar macam biasa..nama cikgu kelas saya time tu Suraya binti Buang..saya suke tengok dia-cantik..mula2 masuk kelas tu senyap je..lepas cikgu keluar kelas, saya tegor budak sebelah2 saya..nama syafinaz and fauzie..makin lama makin tunjuk belang budak2 kelas 1 cemerlang 2 ni..then sayaa jadi penolong sebab cikgu marah dengan penolong yang asal..tapi kawan2 saya tak ramai time tu..cuma syafinaz,fauzie,siti nur hidayah,syafiqah syahadaan,aisyah safaring,haireen, and haikal..yang lain tu tak berapa baik..ada yang cakap takot nak kawan saya sebab saya besar macam gengster!!!huh,kalau diaorang nampak saya sekarang saya la paling kecik and keding!!tapi tak boleh disalahkan sebab setiap hari saya dan syafinaz akan berpakat buli fauzi..tapi selalunya syafinaz kene marah dengan fauzie..saya jarang..hehe..fauzie ni time kecik2 darjah 1 dia macam gegirl sikit..tu yang suka dengar dia jerit2..hehe..tapi naik darjah 3 dan seterusnya dia cuba membalas dendam and cari pasal tapi malas nak layan da..then kitaorang lost contact sebab pindah sekolah n pindah kelas..saya pon form 1 da masuk hostel..owh panjang pulak cerita ni macam lari topik da..k2 habis da..

4 ulasan:

  1. wahhh... masih ingat kenangan darjah 1 upenye... hehe...
    http://bibie-mumui.blogspot.com/2011/04/senarai-blogger-join-segmen-kongsi_4127.html

    BalasPadam
  2. hmm..rase bersalah pernah buli orang..

    BalasPadam
  3. sye pun pernah buli owg..tadika lgi tu...hihi....sampai sekarang masih ingat..

    BalasPadam
  4. hehe..time tadika saya hyper aktif sampai penah kene sapu gam dengan cikgu

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)