Isnin, 18 April 2011

PERISTIWA SEMASA TEST JABATAN PENGANGKUTAN JALAN (JPJ)

PERHH..
rasa berdebar-debar macam takde jantung..last2 sampai la turn aku..

TEST DI DALAM BUNGA RAYA
ready!!!okeyh, setel buat bukit..
pergi parking..buat parking, setel..tekan hon and angkat tangan..
yeah aku berjaya!!!!berjaya!!!
exited sangat lalu parking kat tempat untuk buat bukit kembali..
aku tengok dari dalam kereta orang2 yang tunggu turn nak buat bukit semua tengok aku and sengih2..
aku suke giler dah setel..
keluar dari kereta dengan rasa bangga!!!
tiba-tiba "dik,kenapa tak buat 3 point turn???"
huh!!!!!!!!!!
"fail2"!!!
"ergh...lupe la encik "

orang lain fail muka monyok,aku fail ketawa2..

TEST DI JALAN RAYA
pergh!!!muka tester dia garang..
aku bukak pintu cakap "assalaamualaikum,encik"
"walaikumsalam"terus senyum ceria muka dia tetiba..hehe..
keluar...........
ada kene buat ballancing,chill babe, aku selalu lepas bende ni~bajet pro
orait,go!!
kebelakang!!
arghh!!!dipendekkan cerita last2 tester tu yang tarikkan handbrake..
lepas dia tolong, aku dah tak tengok muka dia..
bawak kereta.."matikan signal..brake2!!..jalan2!!..slow2.."Dia boleh ajar aku sikit-sikit..
aku memang fedup..habis,fail aku..
dah setel..eh,lulus jalanraya..hehe..dapat 17/20..
ermm..agak2 kalau aku tak lupa buat 3 point turn boleh lulus terus tak?

p/s:orang lain fail sebab salah buat 3 poin turn,aku fail sebab tak buat 3 point turn!!memang aku nak kayakan bunga raya!!

8 ulasan:

  1. adoiiii...fail yg susah nak mahaplah yang oiii... tak pe acik kaya.. he..he..

    BalasPadam
  2. TAU TAKPE..AIH..LAMA2 BOLE BANKRUP GAK PAKCIKNYE..ERM..

    BalasPadam
  3. wah baik pulak tester tu erk bagi lulus...
    tapi yang pelik macam mane boleh lupa buat 3 penjuru tu hahaha

    BalasPadam
  4. memang baik la..tutupkan tingkap..hehe..dah memang nak fail agaknye..huhu

    BalasPadam
  5. hehehe....
    bley gelak2 lagi e?
    addooii...
    xpe2..
    pasnih wat btol2..


    jom singgah belog fyna.
    ade segmen.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. sebenarnya nangis dlm hati..huhu..hehe

    BalasPadam
  7. Hehehe... Lawak lah awak miss flora still boleh gelak... Apa kes? Ahakss

    BalasPadam
  8. kira da blank xtau nak wat ape..nak nangis xde feel..hehe

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)