Sabtu, 2 April 2011

KISAH SATU MALAM...

HUJAN turun renyai-renyai..
aku menuju ke pondok tepon di asramaku(budak baik tak bawak enpon) untuk tepon mak aku kat rumah.aku pon tepon..mak aku angkat..huh??eh,,dia angkat tapi tak bercakap, just buyi hembusan nafas yang kuat..then dia letak pulak..

Aku tak puas hati!! 33 minit kemudian aku call lagi..mak aku angkat dengan suara yang gembira (anak call)..buat apa??bual-bual la gan mak aku..then aku tanya kenapa tadi letak talipon..

aku: ibu, nape tadi letak talipon?

ibu: huh?ibu gi pasar malam la tadi..

aku: owh..ibu2,tadi nani call nape ada orang angkat? bunyi nafas dengusan kuat and then letak tepon..takot i  tauu..
 ibu: eh,ko ni..takot aku lah..dah2 jangan cakap..

aku: sape angkat? 'dia' tak penah kacau kan?

ibu: dah2..huh, nak suroh bawak apa ahad ni?

aku: air kotak, sabun bla..bla..bla..

tu lah kesahnya..sebuah kisah benar~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)