Sabtu, 16 April 2011

KEGUNAAN LAIN KERUSI

SIAPA yang tak tahu kerusi ataupun omputih cakap chair..
Kerusi selalu digunakan untuk duduk yang biasa kita lihat..antara kegunaan lain kerusi selain dibuat duduk ialah;
1.berdiri atas kerusi
Tak semua orang tinggi kita sedia maklum,jadi kerusi memang perlu..kalau disekolah pula kekadang akan dengar ayat ni ‘siapa bising berdiri atas kerusi’..hehe
2.baling-baling
Kadang-kadang kalau bergadoh pon baling-baling  kerusi macam kat kedai makan atau sekolah atau lain-lain.
3.angkat barang
Jangan angkat barang berat-berat..ada alternatif lain guna je..macam gambar ni:
Mula-mula lapik dengan apa-apa yang boleh elakkan kerusi kotoratau rosak
 Pastu letak pasu/barang lain atas kerusi beroda..then tolak ke tempat yang diingini..

p/s :kalau ada lagi kegunaan lain marilah share sama-sama :)

2 ulasan:

  1. temapt tido di stesen bas...kerusi juga blh jadikan tangga..hehe

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)