Khamis, 21 April 2011

JANGAN BUAT MACAMNI!!!! 2

INILAH realiti masyarakat kini..macam-macam hal yang dilakukan..ini merupakan sambungan dari JANGAN BUAT MACAMNI!!!! , iaitu tentang kejiranan..kita cuba perhatikan gambar di bawah...

Buang sampah di rumah orang-jiran..
aku tahu,bukan orangni je yang buat malahan ramai lagi..depan rumah dia (batu merah) bersih je tapi dia letak deekat rumah jiran..bukan setakat sampah, siap letak tong sampah lagi..ish..ish..ish..
cerita jiran ustaz aku dulu,jiran kawan aku dan di kawasan kejiranan aku memang berlaku..                      aku tak payah jalan jauh pun nak ambil gambar ni..gambar ni diambil dari depan rumah aku, cuma bukan rumah aku menjadi mangsa sama seperti kes sidai baju..

entri ni bukan bertujuan untu menjatuhkan sesiapa,cuma nak menganjeng  menyebarkan bahawa jangan buat rumah orang macam *&^$%##..kita tak boleh hidup sorang-sorang..banyak hati perlu dijaga walaupun tidak semua orang akan berpuas hati..

p/s: agak-agak dia tahu tak semalam aku snap gambar rumah dia? aku snap tu time hujan,so line tengah clear.. :)

klik sini kalau ada pape..


3 ulasan:

  1. adoi....apa motif dia letak sampah depan rumah org... nak suru org buang ker??? bukan lori sampah akan lalu depan rumah??? kalau saya dengan tong2 sampah saya buang...

    BalasPadam
  2. erm..ni jenis tanak rumah sendiri cemar..rumah orang takpe..ish3..

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)