Selasa, 22 Mac 2011

TIPS SEBELUM AMEK RESULT

APA yg perlu dilakukan sebelum amek result(apa2 je yg sewaktu dgnnya)?ini aq nak bagi tips yg aq rase boleh tlg n share sama2..tiba2 aq terikir pasal bende2 ni..tapi kalau merepek jangan pekik r coz aq selalu dapat idea pasal benda merapu..ehe.. :)

1.relax..
ni memang wajib.x payah nak risau2 or menggelabah.result akan keluar gak..calm dow babes.sape2 yg rajin menggelabah tu bawak2 la control kalau tanak berjangkit.ni selalu jadi kat aq. aq x gelabah sangat (eceh) tapi kalau aq nampak sorang je gelabah aq akan jadi lebih hangat dari biasa!so,relax2 r n jangan buat kawan2 gelabah lagi2 aq yek..

2.jangan over confident
kalau dah rasa ada jamian boleh dapat baeek punya suka hati la..

3.cakap dgn member awal2 x amek result..
cakap dgn diaorang korang kat luar daerah/negeri/negara n x dpt/belum amek result.aq pena buat time PMR n baru taun ni ramai tahu bape result PMR aq.hehe..(sori kawan2 lama)

4.tengok cerita best2
orait.ni syok.tengok r citer ape2 yg dirasakan best(porno x digalakkan) macam hantu kak limah balik rumah.so nanti x r takut sangat.boleh ingat2 nanti.hehe..

5.no communication?
bukan x tegor orang,xkan x rndu gn member..maksud aq off hanpon or jangan online kalau xnak orang tahu result.bukan pe,tp kdg mak bapak cool je but sedara mara yg tolong gelabah..

6.kaca mata hitam
ni bukan nak buat konsert gegar suasana.just additional stuff kalau nak cover air mata if result x gempak.kalau gempak nangis je cari market biar orang tahu.ahakz.

7.berkepit dgn parents/penjaga
ni kalau nak buat boleh gak.dok kepit je gn diaorang dalam dewan.so x yah bual2 gn membertakot result kita ditanya nanti..kalau ada kawan tegor jawab acuh x acuh je n buat2 sibuk borak gn parents/penjaga.tapi kesian kawan ko lagi2 kalau kawan ko tu aq..:(

8.datang lambat.
line clear.i kes nak mengelak jumpe sesiape je yg akan tanye result e.g. kawan2,junior,cikgu,pak guard,tukang kebun or sape2 je yang minat nak tanye.

9.banyak2 beristighfar/berzikir/bertawakal
INGAT.perkaradah berlalu takkn kembali lagi.kita hanya mampu berserah.pasti ada hikmah disebalik semuanya.kalau semua orag cemerlang susah la hidup kita kerana xda orang jadi buruh/keje kilang/kutip sampah/samseng(kang polis xdew keje)/or tukang sapu.so,x boleh la pandang orag sebelah mata krana belum tentu Allah memandang kita~

lepas dpt result?sukati r nak buat ape.bukan aq tau result korang :p

p/s:time aq taip ni gelak2 je an.x risau langsung esok result kuar.maybe time nak pegang slip baru aq menggelabah.yek r,last minute baru terasa bahang,bukan takat bahang,bau pon boleh buat aq melayang-layang..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)