Ahad, 20 Mac 2011

KAWAN:JANGAN KENEKAN SAAMPAI...

berkawan biar beribu,bercinta biar satu..
kawan/kawan-kawan..
dalam berkawan memang x lepas dalam membuat kesilapan kerana setiap orang membuat kesalahan.sebagai manusia juga kita x lepas daripada membuat orang naik angin membuatkan kita jadi mangsa angin x bermusim..
jadi kalau nak balas angin x bermusim tu kene ada caranya..jgn la kenekan sampai perang..cukup la sekolahkan sikit2 je..ni aq nk bagi sikit tip pedajal membe cara tak menyayat hati/tak disedari..

1.air tumpah
buat2 tumpahkan air atas homework or pape je brunsur kertas tapi bukan kerja yg kene hantar esok.kalau x naya kat kita balek kene tolong settelkan.then buat muka sedih n menyesal.hehe..

2.sorok selipar
ni sedap buat untuk budak2 hostel..letak selipar yg selalu dipakai(selipar jamban) kat tempat lain yg banyak selipar2 orang.nanti boleh bagi excuse maybe orang salah selipar :p

3.game
ajak main apa2 game macam enjit2 semut ke ape..nanti boleh cubit tangan dia kekuat..

4.no handphone
tulis no enpon dia kat duit kertas..tapi guna pensel je suda..then kalau nak berjual beli bayar dengan duit tu..kalau ada orang layan tu memang desperate r orang tu..lol..

5.tidur
saje nak cube kelainan try ajak tido sekali..tido je la!!!then buat2 tido sampai dia da tido mati.pastu sukati r nak karate/taekwondo/silat/ninja ke apa. setelkan habis2.kalau dia tersedar pejam je mata tapi still menghayon lagi..nak buat tengok orang eh..

6.citer sedih
try cerita pasal sdey2 or reka2 buat diri sendiri leleh air mata..pastu da nangis peluk dia..time peluk tu pandai2 r kasi cubit itu orang.

7.make over
yang ni sesuai untuk orang perempuan. kadang2 kawn2 ni suka suroh2 member dandan/potong rambut la ape la.biasa r ni lagi2 budak2 hostel.aq tau la :).time ni pon bley jadi chance balas dendam dgn buat x ikut plan yg disuruh.sure tragis..

8.pinjam barang
guna liquid/pemadam/pesel/pen or pape je sampai tinggal sikit. kira pastu dia boleh guna skali dua je sebelum pergi tong sampah benda tu.tapi jgn marah r kalau lain kali x dpt pinjam barang orang coz member tu da warning orang lain~watch out with this one..

kadang2 kita memang hangin dengn seseorng tu tapi takot nak diluahkan kerna banyak sebab.but, kalau nak balas balek pon jangan r sampai memfitnah orang tu.x baek..
jgn buat orang kalau xnak orang buat kita :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)