Rabu, 30 Mac 2011

ADAKAH RAKYAT MALAYSIA TAK JAGA TEPI KAIN ORANG??

KES 1
Nani bersama rakan2 sealiran pemikiran dengannya sedang tunggu line clear untuk menembusi pagar berdwai di tepi sekolahnya. tiba2,datang seorang wanita(dipercayai kakak koperasi) dan duduk menghadap arah bertetangan.so,nani and gang pon 'cabot'.tapi kakak tu boleh x nampak.tiba2 dia toleh ke arah nani dan diam seribu bahasa sambil memandang kembali handphonenya.

KES 2
Nani sedang bermain mercun di asramanya. bunyi letupan kuat menyebabkan warden keluar dan nani dipaggil.nani dinasihati.

KES 3
Nani pergi ke bandar.tiba2 dia terlihat sepasang kekasih sedang ber'love bite' di tepi bas. semasa turun bas, nani dan sekutunya berpakat untuk merenung kapel itu dan berkata astaghfirullahalaziim.kapel itu mungkin malu lalu naik bas.

KES 4
Nani sedang berjalan kaki untuk pulang ke rumahnya.tiba2 nani ternampak dua lelaki yang mencurigakan keluar dari satu lorong.nani buat dek je.keesokan harinya kecoh satu taman kak limah kene skodeng.

KES 5
Nani sedang menyiapkan kerja sekolah yang diberi.nani melihat jo bermain dan tidak buat kerja sekolah. nani tak tegur pon.

KES 6
Nani dan rakan2 sedang berkumpul di tepi kantin.tiba2 nani terlihat mak cik kantin bersin  dalam sup. kemudian,nani hanya diam apabila rakan-rakannya memakan sup itu.wekk!!

KES 7
Nani mempunyai seorang jiran.anak jiran nani nakal.dia suka petik bunga nani walau sudah di warning.akibat tak tahan,nani bagitau ibunya(jiran nani).dia kata nani x payah tanam bunga.

KES 8
Nani sedang ngeteh di warung mamak.tiba2 sekumpulan lelaki datang duduk berdekatan meja nani.tanpa disangka,mereka kemudiannya merokok. nani menegur mereka bahawa dilarang merokok.mereka sangat berang lalu membelasah nani.

kadang2 kene lah prihatin. kita sebagai rakyat malaysia perlulah saling ingat-mengingati untuk mewujudkan masyarakat yng harmoni.kita juga perlu menerima teguran dengan hati terbuka :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila-silalah tinggal link blog anda untuk dijejaki :)