Khamis, 31 Mac 2011

AKU PUNCA KESESAKAN ITU :(

SAMPAI kt simpang tu..
stop..
apa silap aq boleh bau hangit kreta tuh!!!
dah enjin mati lak..
what???
enjin mati???
bukan kt simpang ke tadi???
yes!!!!
dan jammed..
kene hon..
tapi kalini x kene potong (hehe) coz aq block smua kreta depan n belkang x bley jalan..
huahuahua!!!!
menyushkan orang btol aq ni..
arini aq QTI keyh..
konpem2 kene tmbah masa..
eceh, ni perncngan awal..
klau test jpj fail kang nk repeat lg mhal bayar..
err...
memang susah gilek r semalam..
time aq susah control salh aq r kene bebel biasa je..
yg aq x than lg dengr ni time aq bwk keta dah steady ada lak keta yg tahap kene amek lesen balek mengganggu..
kene lak sebijik dgn instructr to..
guess2!!!
yg buat hal tu smua lady driver..
okeyh2!!
aq rase, prmpuan ni bwak ikut suka ke ape?
tapi nk pikir2 aq pon bwk ikut suka..
tu yg bebel tu..
mungkin sebab aq juga pmandu wanita~

Rabu, 30 Mac 2011

ADAKAH RAKYAT MALAYSIA TAK JAGA TEPI KAIN ORANG??

KES 1
Nani bersama rakan2 sealiran pemikiran dengannya sedang tunggu line clear untuk menembusi pagar berdwai di tepi sekolahnya. tiba2,datang seorang wanita(dipercayai kakak koperasi) dan duduk menghadap arah bertetangan.so,nani and gang pon 'cabot'.tapi kakak tu boleh x nampak.tiba2 dia toleh ke arah nani dan diam seribu bahasa sambil memandang kembali handphonenya.

KES 2
Nani sedang bermain mercun di asramanya. bunyi letupan kuat menyebabkan warden keluar dan nani dipaggil.nani dinasihati.

KES 3
Nani pergi ke bandar.tiba2 dia terlihat sepasang kekasih sedang ber'love bite' di tepi bas. semasa turun bas, nani dan sekutunya berpakat untuk merenung kapel itu dan berkata astaghfirullahalaziim.kapel itu mungkin malu lalu naik bas.

KES 4
Nani sedang berjalan kaki untuk pulang ke rumahnya.tiba2 nani ternampak dua lelaki yang mencurigakan keluar dari satu lorong.nani buat dek je.keesokan harinya kecoh satu taman kak limah kene skodeng.

KES 5
Nani sedang menyiapkan kerja sekolah yang diberi.nani melihat jo bermain dan tidak buat kerja sekolah. nani tak tegur pon.

KES 6
Nani dan rakan2 sedang berkumpul di tepi kantin.tiba2 nani terlihat mak cik kantin bersin  dalam sup. kemudian,nani hanya diam apabila rakan-rakannya memakan sup itu.wekk!!

KES 7
Nani mempunyai seorang jiran.anak jiran nani nakal.dia suka petik bunga nani walau sudah di warning.akibat tak tahan,nani bagitau ibunya(jiran nani).dia kata nani x payah tanam bunga.

KES 8
Nani sedang ngeteh di warung mamak.tiba2 sekumpulan lelaki datang duduk berdekatan meja nani.tanpa disangka,mereka kemudiannya merokok. nani menegur mereka bahawa dilarang merokok.mereka sangat berang lalu membelasah nani.

kadang2 kene lah prihatin. kita sebagai rakyat malaysia perlulah saling ingat-mengingati untuk mewujudkan masyarakat yng harmoni.kita juga perlu menerima teguran dengan hati terbuka :)

DECO DECO BENG BENG BOONG



ini segmen lagi bersama abg ben..
MARI join ini segmen ramai2..kasi klik sini untuk join.



mari terjah blog saya yg x seberapa ni..nanti saya terjah balik..
kita main terjah menerjah
selamat menerjah ~

Selasa, 29 Mac 2011

KENAPA AQ TAKOT NAK HANG OUT HARINI

WEYHH..
sekali aq balek rumah tengok parrents da menghilangkan diri..
ni yg rasa nak gerak bandar ni, bape bulan aq x turun cuci mata..hehe..
sekali je enpon bunyi mak aq call..
aq ckp nak gi bandar dah ditakut-takutkan pulak..
so duduk r aq depanni update blog n blogwalking..
cuci mata depan lappy..
nak tau apa mak aq cakap sampai aq takot nak merayap??

1.ko x takut ke?
aq:takot..

2.bayangkan tetiba gempa bumi mana la aq nak cari ko..
aq:call je..huahuahua

3.hah,nanti aleh2 ada orang datang pukau ko cmne?
aq:prepare awal2 r (pkai underware trbalek da)

4.pukau x sedar gitu,kalau kene culik?bawak gi sempadan..
aq:jauh perjalanan luas pemandangan..

5.ko tau tak ada banyak lori besar2?
aq:setakat..belakang lori pon bawak relax je(padahal kecut sekecutnya)

6.eleh,ko nak buat apa gi sana?
aq:cuci mata,tgk movie ke..beli2 barang sikit..

7.owh.ada duit ke?
aq:err..

soalan lain aq x kesah tapi aq lupa nak selok poket lak da.. x pasal2 kene kansel program aq..sekarang ni duit perlu sangat2..takkn aq nk jln kaki kot.jenuh gila!!!nk kat 30 km tu..

Isnin, 28 Mac 2011

8 PERKARA BUAT AKU RASA TERHINA

RASA tehina sangat kalau..

1.mak aq menyapu lepas aq dah siap sapu (hari yg sama r)
2.enjin mati tengah jalan
3.orang x layan aq kalau aq komen kt FB :(
4.kalau aq tanya x jawab (nak jawab nada menganjeng pon aq x kesah asalkan ada respon)
5.kene marah depan orang(*i would never forgot u, jro)
6.perli aq makan ubat tapi still sakit(aq rasa terhina, orang *tu* x pecaya takdir ke?)
7.suroh aq buat something yg aq nak buat ( aq da pegang mop tapi suro aq mop..???)
8.mana2 berkenaan seperti di atas..

kdg2 kita nampak benda tu remeh tapi sometimes x sedar dah buat orang tu rasa terhina..tapi yg nombor 5 tu memang dia sedar menghina aq, siap canang cakap si nani  geng je yg kene macam tu..xpew2, dia marah aq depan orang, nanti dia kene apa nanti depan sekalian umat manusia???
aq x de hak nak doakan yg buruk2~

GEGAR BLOGGER BARU

KENAPA pilih gambar ni?
sebab gamba ni membuat orang kenal bro ben.nampak je gamba ni orang tau mesti ada segmen dari blog bro ben.lagi,memang banyak la sebab pilih gambar ni.antaranya nmpk cool,cute, n yang penting senang nak cari..hehe..

kenapa jadi bogger?
erm,soklan menarik..first,saje2 je buat akaun,dalam lbih kurang 2 tahun lebih baru aktiv brblog balek.jadi blogger ni best, dpt tahu banyak story yang xder dalam akhbar.senang cakap memang jarang r beli surt kabar skrang ni.lain2, dapat buat entry berkaitan luahan hati or apa2 je n orang akan baca.bukan senang nak panggil orang baca karya kita..

blog yg masuk hari2?
-ben ashaari
-rakyat marhaen
-damien atiqa
-aku anak pahang
-tubelawak

yg lain tu kalau ada entry baru, baru aq masuk..

Ahad, 27 Mac 2011

SEJARAH DULU-DULU

SATU hari xdew entry tetiba aq tulis tajuk pasal sejarah,subjek feberet aq..
tapi dlm hidup kita memang banyak sejarah sepanjang hidup..
kerana sejarah lah kita hidup..
& kerana sejarah lah yg menentukan hidup generasi kita..
sejarah adalah salah satu panduan hidup kita..
tp sini aq nk story psl gmbar2 ni~
gmba form lain dah ilang, so cpt2 aq scan gmba ni..
hehe..
cikgu shamsul selaku cikgu kelas + cikgu baru dtg smnanjung..
menahan je kerenah budak2 prmpuan..
haha..
ish budak ni..
kalau xdew budakni xdew r cikgu samsul pnah kene nyakat(org lai pon rmai lg nyakat)..
eh,budak ni da bley bjalan..
kecik2 lg memng suka menganjeng orng yg menyusahkn mak dia..
tp orang slalu wat do no je..
ye la budak kcik..

haha time budak ni umo 3 tahun..
lau sape2 ada nk mengutuk pon agak2 la..
budak2 ni aq la..

Jumaat, 25 Mac 2011

JALAN RAYA,BUNGA RAYA & BUKAN HARI RAYA

PAGI-pagi aq bangun..
dipendekkn cerita aq pon da ada dlm kereta,instructor brbangsa cina (same mcm smlam)..
aq drive kt jalan raya..
gillla..
aq ingat okey r coz smlm relax je drive (tp kt area xdew orang)
boleh lak time brhnti kt trafik light enjin mati..
hahaha..
lg ni time kt jln kecik enjin mati lg then bnyk kereta potong aq~tiba2 rasa terhina :(
haha tp sekejap je..
then bwalk instructr gi beli sarapan..
relax aq kejap..

Khamis, 24 Mac 2011

TIPS KURANGKAN PENGGUNAAN ELEKTRIK

HEHE..
kalini aq nk brkongsi sikit tips nk kurangkan bil elektrik yg melambung..
tp kalau x kurang gak xyah dok marah aq..
aq ni kecik lagi, xkn nk mara budak kecik kot~

1.penghawa dingin/kipas
ni x payah guna. kipas je guna tangan.exercise tangan sikit.kalau gila puye pans pergi mandi or berkubang macam pape yg dirasa macam tu...tp yg bagus buka bila perlu..kalau angin kuat,slow sikit macam taufan bukak je tingkap..

2.lampu
gunakan lampu berwatt rendah..nk lagi jimat pakai lilin je.ada hal apa2 setelkan di siang hari..

3.laptop/komputer
ni berkaitan kerja2 nk guna komputer or suka2 nak main game..kalau setakat game baik main je ting2/kejar/masak/ ke pe lg aktiviti yg berfaedah..lgpon kalau boleh elakkan r menghdap kmputer lame2..skrin dia tu ada unsur2 macam x-ray nye tempat tp kurang sikit la..

4.pengecas2....
x kira nak cas ape tapi lg senang laptop r..agak2 bateri nak habis tu cepat2 gi ngeteh kt mamak..boleh berwifi skali..tp yg penting duduk dkt2 soket r..kn nak cas laptop..:)

5.merah2..
merah2? owh..yg ni pasal suis2..e.g tv r..kalau tutup gitu je kan nanti kuar yg merah2 tu, so nak jimat tutup sekali dengan suiz2..hilang merah tu rehatlah meter..

6.gosok baju..
gosok semua baju yg bakal diguna..kira bukan gosok hari2 r..n,kalau nak gosok baju lg jgn dimatikan suiz kerana tenaga elektrik yg digunakan untuk memanaskan iron tersebut adalah lebih tinggi ..bukan nak jimat,tapi makin membazir pulak da..

huh,tu je la yg aq dapat share (padahal da takde idea)..so pasni berpada-pada la ye..kalau nak sangat bil elektrik murah senang2 support r pembinaan logi nuklear di negara ni(minyak pon mahal).. but sape yg support tu biar logi tu bikin sebelah rumah dia...menggelabah~

Selasa, 22 Mac 2011

TIPS SEBELUM AMEK RESULT

APA yg perlu dilakukan sebelum amek result(apa2 je yg sewaktu dgnnya)?ini aq nak bagi tips yg aq rase boleh tlg n share sama2..tiba2 aq terikir pasal bende2 ni..tapi kalau merepek jangan pekik r coz aq selalu dapat idea pasal benda merapu..ehe.. :)

1.relax..
ni memang wajib.x payah nak risau2 or menggelabah.result akan keluar gak..calm dow babes.sape2 yg rajin menggelabah tu bawak2 la control kalau tanak berjangkit.ni selalu jadi kat aq. aq x gelabah sangat (eceh) tapi kalau aq nampak sorang je gelabah aq akan jadi lebih hangat dari biasa!so,relax2 r n jangan buat kawan2 gelabah lagi2 aq yek..

2.jangan over confident
kalau dah rasa ada jamian boleh dapat baeek punya suka hati la..

3.cakap dgn member awal2 x amek result..
cakap dgn diaorang korang kat luar daerah/negeri/negara n x dpt/belum amek result.aq pena buat time PMR n baru taun ni ramai tahu bape result PMR aq.hehe..(sori kawan2 lama)

4.tengok cerita best2
orait.ni syok.tengok r citer ape2 yg dirasakan best(porno x digalakkan) macam hantu kak limah balik rumah.so nanti x r takut sangat.boleh ingat2 nanti.hehe..

5.no communication?
bukan x tegor orang,xkan x rndu gn member..maksud aq off hanpon or jangan online kalau xnak orang tahu result.bukan pe,tp kdg mak bapak cool je but sedara mara yg tolong gelabah..

6.kaca mata hitam
ni bukan nak buat konsert gegar suasana.just additional stuff kalau nak cover air mata if result x gempak.kalau gempak nangis je cari market biar orang tahu.ahakz.

7.berkepit dgn parents/penjaga
ni kalau nak buat boleh gak.dok kepit je gn diaorang dalam dewan.so x yah bual2 gn membertakot result kita ditanya nanti..kalau ada kawan tegor jawab acuh x acuh je n buat2 sibuk borak gn parents/penjaga.tapi kesian kawan ko lagi2 kalau kawan ko tu aq..:(

8.datang lambat.
line clear.i kes nak mengelak jumpe sesiape je yg akan tanye result e.g. kawan2,junior,cikgu,pak guard,tukang kebun or sape2 je yang minat nak tanye.

9.banyak2 beristighfar/berzikir/bertawakal
INGAT.perkaradah berlalu takkn kembali lagi.kita hanya mampu berserah.pasti ada hikmah disebalik semuanya.kalau semua orag cemerlang susah la hidup kita kerana xda orang jadi buruh/keje kilang/kutip sampah/samseng(kang polis xdew keje)/or tukang sapu.so,x boleh la pandang orag sebelah mata krana belum tentu Allah memandang kita~

lepas dpt result?sukati r nak buat ape.bukan aq tau result korang :p

p/s:time aq taip ni gelak2 je an.x risau langsung esok result kuar.maybe time nak pegang slip baru aq menggelabah.yek r,last minute baru terasa bahang,bukan takat bahang,bau pon boleh buat aq melayang-layang..

AKU BENCI ROKOK

         oke..ni segmen bersama bro ben..                



Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
saya benci rokok kerana rokok juga membenci saya.kami saling benci-membenci. rokok ini membahayakan kesihatan si perokok dan orang yang berada di sekeliling orang yg menghisap rokok.asap rokok membuatkan saya bersin2 tanpa henti menyebabkan kerimasan yg keterlaluan terhadap hidung saya. nasib baik ayah saya sudah berhenti merokok.tetapi, jiran saya yg merokok kdg2 asapnya sampai ke rumah saya dan membuat saya geram dan hidung saya bersin seterusnya selsema singkat.lagi, asap rokok juga menyumbang kepada pencemaran udara selain asap2 dari kilang2 atau kenderaan. rokok mengandungi banyak bahan2 yang bahaya seperti tar,nikotin n carbon monoxide..eee..kerana rokok juga saya pernah terajang membe saya coz curi2 duit nak beli rokok..da la dia beli untuk dia sorang je..

 Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
ingatlah orang yang tersayang..x pon ingatlah duit yg melayang..

 Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
orang2 'kaya' sebab tak kisah 'bakar' duit..

TROLI HAMPIR TERBALEK :(

Shopping punya hal pulak da harini..
opss..
budak sebelah menjerit lagi pagini tp aq x kesah coz aq da setel smbhyg subuh..
jerit r ko sampai keluar anak cucu tekak..
ok2, shopping semalam..
aq rase troli yg dipili tu memang terbaeek punya,xde roda x brfungsi..
nk tolak pon licin je..
skali tgh syok2 tiba2 boleh stuck 2 roda..
elak je aq nak tolak da kene banyak guna energy..
nk belok susah gila..
ada satu part aq nak belok boleh trangkat time tu..
aseb baek blom ada barang..
fuhh..
susu dutch lady murah babe..
i paket (6 kotak) rm5.++ je weyh..
tp lit boleh beli 3 je..
aq larong r 3..
hehehe..
jumpa jiran merangkap kawan rapat lama(x baek sgt dg dia sejak aq masuk ostel form 1)..
dia keje kt situ~Giant(aq pon sempat ame no fon kedai yg ada vacancy)
aq pon tegur even dia lame x tegur aq~juz tengok je..
so aq bley tegur dia semalam..
aq tau selama ni aq yg brsalah,lupa!!!
dia memang dari kecik aq kenal seorang yg manja(bongsu) n pemalu gila..
hahaha.patot r..:p

Isnin, 21 Mac 2011

BAHANA START SKOLAH..

PAGI2 lagi budaak sebelah rumah ni da melalak macam nampak hantu..
kusutaq pagi2..
aq rasa nk kat setengah jam meraung..
ish3..
time cuti x pulak melalak.biase r x yah bangun pagi..
perh...
bingit gila telinga aq..
x pasal2 orang lain yg skolah aq yg kene tempiasnya..
dah r rabu ni kene datang skolah plak..
citer x best kene sarung uniform skolah balek..
aper r salah pakai je baju biase..
haru betol..

Ahad, 20 Mac 2011

KAWAN:JANGAN KENEKAN SAAMPAI...

berkawan biar beribu,bercinta biar satu..
kawan/kawan-kawan..
dalam berkawan memang x lepas dalam membuat kesilapan kerana setiap orang membuat kesalahan.sebagai manusia juga kita x lepas daripada membuat orang naik angin membuatkan kita jadi mangsa angin x bermusim..
jadi kalau nak balas angin x bermusim tu kene ada caranya..jgn la kenekan sampai perang..cukup la sekolahkan sikit2 je..ni aq nk bagi sikit tip pedajal membe cara tak menyayat hati/tak disedari..

1.air tumpah
buat2 tumpahkan air atas homework or pape je brunsur kertas tapi bukan kerja yg kene hantar esok.kalau x naya kat kita balek kene tolong settelkan.then buat muka sedih n menyesal.hehe..

2.sorok selipar
ni sedap buat untuk budak2 hostel..letak selipar yg selalu dipakai(selipar jamban) kat tempat lain yg banyak selipar2 orang.nanti boleh bagi excuse maybe orang salah selipar :p

3.game
ajak main apa2 game macam enjit2 semut ke ape..nanti boleh cubit tangan dia kekuat..

4.no handphone
tulis no enpon dia kat duit kertas..tapi guna pensel je suda..then kalau nak berjual beli bayar dengan duit tu..kalau ada orang layan tu memang desperate r orang tu..lol..

5.tidur
saje nak cube kelainan try ajak tido sekali..tido je la!!!then buat2 tido sampai dia da tido mati.pastu sukati r nak karate/taekwondo/silat/ninja ke apa. setelkan habis2.kalau dia tersedar pejam je mata tapi still menghayon lagi..nak buat tengok orang eh..

6.citer sedih
try cerita pasal sdey2 or reka2 buat diri sendiri leleh air mata..pastu da nangis peluk dia..time peluk tu pandai2 r kasi cubit itu orang.

7.make over
yang ni sesuai untuk orang perempuan. kadang2 kawn2 ni suka suroh2 member dandan/potong rambut la ape la.biasa r ni lagi2 budak2 hostel.aq tau la :).time ni pon bley jadi chance balas dendam dgn buat x ikut plan yg disuruh.sure tragis..

8.pinjam barang
guna liquid/pemadam/pesel/pen or pape je sampai tinggal sikit. kira pastu dia boleh guna skali dua je sebelum pergi tong sampah benda tu.tapi jgn marah r kalau lain kali x dpt pinjam barang orang coz member tu da warning orang lain~watch out with this one..

kadang2 kita memang hangin dengn seseorng tu tapi takot nak diluahkan kerna banyak sebab.but, kalau nak balas balek pon jangan r sampai memfitnah orang tu.x baek..
jgn buat orang kalau xnak orang buat kita :)

Sabtu, 19 Mac 2011

MESSAGE FROM 25222

Dear customer, you have exceeded the 1GB/mth usage (Celcom FUP). Pls purchase additional volume or we reserve the right to control yr broadband speeds. TQ

XPHM2..

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

okeyh hari ni kita mahu join segmen ben ashaari...


blog yng diagumi ialah blog  BEN ASHAARI

1.Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG  dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !!
 sy kagum dgn blognya krn blog ini mempunyai aura yang tersendiri. entry yg dipost pon best dan banyak buat saya berfikir balek mengenainya. blog ini jugak tidak membosankan sangat kerana banyak jugak segmen2 yg dianjurkan sebelum ini menarik perhatian ramai blogger2 untuk join dan komen2 walau saya tidak berkesempatan kerana kekangan waktu. blog ini gak ada ramai follower membuatkan segmen2 yg dianjurkan mendapat sambutan hangat yg memeriahkan lagi blog yang sudah meriah ni. dia juga suka membantu bloger2 baru kalau tengok gayanya.

2.Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!
nk bukti cmne ea?erm..ha,klau saya bukak papan pemuka je memang tak sah kalau tak jenguk blog ni.memang bnyak entry dlm 1 hari..

3.Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??
baju je.agak2 dalam 2 mingu or minggu lepas..

4.Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..
dia rajin bantu bloger2 baru dalam dunia blogging ni..nampak cam sporting..:)

5.Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?
entah..tak pernah tanye..

6.Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng ..
-susah x nak start blogging?
-macam ne nak bagi x bosan masa blogging?
-ada x orang yg dengki dgn kejayaan abg ben?
-susah x nak cari idea untuk entry?
-agak2 blog saya ni masyuk x?

Jumaat, 18 Mac 2011

APA PASSWORD DIA??

untuk yg x suka apa yg aku nk tulis ni..
sukati la..

TIBA2 rasa nk bgtau psl manusia2 yg ada password ni.klau nk buat akaun ke ape ke macam blog,fb,friendster,ym,myspace or lain la mesty kene masukkan email. dah tu password pon kene letak gak. tp password tu kalau boleh jgn diberi tau orang n klau x jadi la mcm aku dlm kes tempoh hari..

ni aq nak kecoh2 pasal password sikit ni..
sepanjang 5 tahun aq cube mrncuri-curi tgk paswrd orang(budak2 memang setan sikit) mcm2 aq dpt tau cume aq x pecah masuk account diaorang je.nk buat ape, bukan ada kene mengena dgn aq pon.saje je nk kepoh2 n bikin orang panas.haha..
tp ada gak r manusia yg memang cari psl bgtau password kt aq even aq x tnye.aq xder r pakai ayat guna2 ke ape, dah org bgtau aq dengar je la.yg bapak aq pon memang terlebih pandai nye manusia g bagitau no pin bank dye.ish3..pelik n pelik..

ni la yg aq tau serba sikit password orang..
1.tarikh2 penting
ni la yg selalu aq nampak kalau member2 aq nk sign in.gi tekan nombor2 je aqda faham la.hehe.slalunye guna bfday famiy, yek r pasa time tkn bfday sndiri aq trnampak lak so dey'll cpt2 tukar buat bfday mak r selalunye.lain2 tarikh tu mcm ulang tahun ke ape ke..macam2 r.sebab tu r jgn nk dok menayang smua tarikh2 lg2 tarikh lahir.bukn sekadar bocorkn password,nk bomohkan pon senang..

2.nama2 orang.
sasaran terhadap orang special r kebanyakannya.yg aq tau nama mak,gf/bf/bff,enemy,atuk,nenek,or sape2 je yg disukai..

3.no kenderaan
ini memang banyak gak ikut perkiraan aq.yg ni aq dengar2 je la, pengalaman tengok xder coz member2 aq blm berkereta lg.yg ada lesen pon masih pakai keter bapak.bahaya ni.no kereta da r x bley di cover2 kalu xnak kene tahan tepi time road block..

4.no rumah.
erm..yg ni aq no komen r bagi orang yg nombor rumahnya sikit.tp ada gak member aq dgn kreatifnya menghasilka password berdasarkan rumah yg dia diami.lol :)

5.nama jalan
jangan ingat soalan security je tnye,bahkan diguna jugak sbgai password.sbgai contoh sekolah aq dulu. ni pasal passwod wifi.bila dah kecoh kene tukar pulak :(

6.nama tempat semasa.
ni yg aq dpt tau berkat dari member aq yg suroh check an akaun myspace dia sutu ketika dulu.aqdgn malas pon layan je r.tp dia ni jenis percaya kawan 100%!! then after several months,dia suro member aq yg lain checkkan. guess what? still guna password dulu!!! brani btol dia ni-nama sekolah..

7.nama sendiri
wow..ni kes berani mati ni.aq tabik r kat member aq yg guna password ni. x kira r nama timangan ke ape ke.tp ni selalu terjadi kt orang yg baru buat akaun n kurang pendedahan.then biasa akan bertukar password.aq dulu pon macamni :)

8.separuh2
ni paling ramai aq jumpa termasuk aq.hehe.sparuh huruf separuh nama.sukati je nk letak huruf apa(biasanya nama manusia) then selit2 no utk precautions.aq bg contoh senang-e.g.nama: nani->nan1..jgn mara..:p

9.copy & paste..
ada ke orang buat?ada..orang tu dekat dgn aqselamba je copy email then paste kt password.buat terang2 depan aq.hakhakhak.pastu nk pecah akaun aq guna taktik sama .mana boleh..

so aq nasihatkan jgn r pecah2 akaun orang.jgn buat orang kalau tanak orang buat kita balek.tp kalau orang tu cari pasal aq sarankan pecah je masuk akaun dia biar dia meggelabah x bley sign in mcm kes aq tempoh hari.naseb baek dah setel~

Rabu, 16 Mac 2011

BABI MANA ADA LEHER????

ok..
aq phm ayat ni kurng sedap didengar tp aq post entry psl ni adalah pengalaman aq..
erm, biaselah kt johor ni memang bnyk kelapa sawit n pokok2 nye x kurang gak nenas..
aq tau kt tmpt laen ada bnyak gak pokok klapa sawit but  i saw that pig kt johor la!!
babi ni bukan babi biasa coz dye babi hutan..
babi ni gak bukan babi biasa coz dia BOLEH TOLEH!!

BAYANGKAN..
my parents n aq dlm keta tgh jln kt kwsan hutan2 tiba2 ada 3 ekor babi hutan melintas, yg depan sekali paling besar menoleh ke arah kami manakala yg tengah bersaiz sederhana dan last skali paling kecik disyaki baby babi hutan..
yg 1 depan sekali tu,alah yg paling besar tu, dia la yg toleh..
then our conclusions, itu bukan babi hutan melainkan jelmaan yg aq pon x tau coz..
dia boleh menoleh memandang kereta kami yg sedang laju meluncur di jalan raya.........
lagi sekali diingatkan..

 babi tiada leher dan itu adalah antara sebab x bley makan babi, xder leher macam mane nk sembelih la...LOL :P

SEMINGGU SEBELUM X BLEY TIDO

OKEYH,it's time for me to feel bad actually but i don't get it. why i should feel guilty now? ok..maybe like usually i just feel it when time is running out..

i don't know..
bia je la..
before that,suddnly tringt pn. Lakshmi. x penah fed up ajar kelas we'll.lagi2 aq si budak tinggl harapan dlm kelas add math. orngnye sentiasa cergas n jalan laju gile even umor da fifty something..

adios..
ckp psl add math 2 soklan(2 page gak!!) wajib aq x usik. bukan x tau,cume x sempat nk buat.yek r soklan laen amek mase nk buat smpai soklan yg awal2 da plan xnak buat tros blank.LOL..

HUH..
yg mak aq i lak sibuk nk suroh aq masuk maktab. aq memng r brcita-cita nk jd cikgu dri kecik lg tp xyah r smpai doakan aq xdpt 7A bia aq tros msuk mktab.ni msty kes xnk aq jd selain cikgu ni.tkot benor aq nk amek law.haha..COOL MAK,trial pon 4 je..pe yg aq nk cilok lg 3 subjek?.bio?phys?chem?oh,aq bace surah al-ikhlas 100 kali klau dpt bende alah tu A..huahuahua...
so klau aq nye result x gempak agak2 msty mak aq r org plg hepi but not my ayah. yg ni nk giler2 aq msuk u.
yg aq ni satu hal gak.gile minat nk msuk form 6 da, tp sukati aq r..sbnrnye aq plan klau result cokia2 je aq nk gi singapore cri keje.duit double tu babe..
so thats y aq mls nk pkir psl hal yg akn brlaku 7 hari dri skrang but i always think about 8 days to go~lesen L..HEHE..sape la plak nty instructor aq kali ni.agak2 dye mnjerit x klau aq langgar pembhagi jln?dia bingit x psl 3 point turn?dye kesah x aq nk tkn minyak kuat nye?haha..
haha..
get lost spm result..LOL

Selasa, 15 Mac 2011

MUFFNANG OH NUFFNANG

ERMM..
aq pon x tau la cmne..
xbley sign in..
da la intrnet lmbab..
nk reset password pn bape kali aq klik..
x bley gak..
haiyyoo..
apa mau buat meyh..
bukan skali ni je..
b4 ni pon aq da slalu sign in x lepas mcm yahoo,fb,blog,utube, n skang ni nuffnang lak sangkut..
nk ckp lupe password x r coz it`s impossible..
x pena lupe passwed tau..
then bila dpt pcah msk balek n tgk passwrd da brtukar..
xnk brsangke buruk~

Isnin, 14 Mac 2011

KENE YAG MASAM

OWH..
harini cerita pasal buah mangga yg masam..
bru aq makan pg td..
smlam 2 bijik aq lantak x masam lak..
haha..
rupenye yg ujung je msm..
mkn lame2 da manis lak..
okay,pg ni bru minum air,telan ubat n then mkn buah mangga..
fuhh!!
x sngke perut aq ni kebal..
bukan aq diet tp x lapar..
nk wt cmne..

Ahad, 13 Mac 2011

PERISTIWA DI ECONSAVE

tadi aq pergi econsave brhmpiran rumahku..
timun jual murah giler,RM0.5+ skiloo..
aq n mak aq menggila pilih..
brng2 laen pon..sebenrnye nk story psl time bayar..
ade r sorang budak kecik ni amek something sorok dlm baju..
so lepas bayar my parents pakat2 duduk2 dpn pintu kuar nk tgk siren bunyi ke x...
lame giler nk tunggu..
then budk tu pon kuar tp siren x bunyi..
anehnye..
ntah r..
maybe dye da letak balek kot~

Sabtu, 12 Mac 2011

KENAPE KITE SUKA MENGANJENG???

anda suke mengajeng orang?tak?suka?kalau suke pon ape salahnye.. tp jgn r keterlaluan..
pada yg x suke tu pon x salah tp hopefully jgn jadikan anda mangsa jika tidak mahu mencari mangsa!!!

mungkin susah kalau selalu serius je..
kdg2 nk gak bikin hangit..takot kene marah?
err..time raya mintak maap bebanyak la..
ok2..kdg2 kite pkir gak kenape r perlunye menganjeng orang..
ye r xkn nk menganjeng diri sendiri kot..
x dibuat orang gamaknye..
k2, untuk ape nganjeng?
:)nk hilangkan stress. ha,ni lg2 orang2 yg da x sekolah memang stress.tu r, time skolah x sempat nk cri mangsa tup2 masuk kejer kene aje lg2 yg junior.membe aq smpai berhnti keje x than..hahaha..
:)memprtahankan pendapat.pendpat ape?ikut la pape pon.ne r tau ader orng nk perlekeh2 idea kita.kalau sekali xpe r tp klau hari2 memang kene r. lagi2 klau bos or senior.nk maki direct x brani :p
:)nk suro orng sedar kesilapan diri..maybe bley gune gak r bagi orang yg otak2 sempoi.buatnye kene otak emo mau mrajuk panjang.ok r kire tu drpd otak cpt naek angin phm2 je r.
:)nk title kaki nganjeng..huh?ader ke? tp bley gak la sbgai tanda kenangan klau da x jumpe dye lg.asal jgn jd kaki mcm anjing suda.nauzubillah.
:)nk eksyen bnyk idea kenekan orang. ini x best. buatnye orng pakat2 nk boikot kita da x dpt nganjeng.nk nganjeng pon agk2 r dlm sminggu skali ke.baru r berkala..
:)saje nak cari point bikin hangin.ermm.bttul ke ni? baik la cari point pahala bebanyak.dpt gak ganjaran kt sana nanti.kalau bukan kepala angin x yah r cari pasal.silap2 time raya pon tutup pintu..
:)saje nk ajak bual2.eh,sesuai ke ayat aq ni?nk ajak sape lak bebual?bual je r elok2 lg best.tp lau straight je pon msty x best gak ea. msty nk gak selingan2.

babe, lawa r baju ko.beli kt ne ue?
~kedai baju r.xkn kt kedai ikan lak..
owh,x sangke lak ader kedai ikan.
~tu r.aq pon x sangke ader.semalam x silap aq xde.
owh.gitu lak citernye.
~lebih kurang r.

tu r antara sebab2 yg sempat aq fikir..klau ade tmbahan pndai2 la tmbah sendiri..
aq ni pon suke gak nganjeng2 tp bukan hobi r..
kdg2 je..
bnyk kene dari mengenekan..
hehe..






















































Khamis, 10 Mac 2011

semalam x kene marah~

semalam je x kene marah..
gn mak tersayang la..
haha..
bgun pagi2 b4 azan..
setel g dapor tros menghadap blog n fb..
xde org lak on9 yime mula2..
bangga gila~ujub lak daa..
then pegi kemas2 rumah~hidup selepas berhenti sekolah..
makan..
relax2..
tiba2 malam da..
menyapu lagi..
tido..

Rabu, 9 Mac 2011

pagi-pagisudah bangun

pagi yang sejuk walaupun tak bukak kipas..
sebelum azan lagi dah bangun..
semalam liat pulak..
tros ke dapur minum 2 gelas (gelas kecik) air mineral sebelum berkumur-kumur..
mak aq kate boleh buat ubat macam-macam..
ex-PK koko aq kate boleh awet muda..
aq pon xtau da..
dah setel semua plan nak kemas2 rumah..
konon nak tunjuk rajin gn mak untung2 dye pon rajin nak menghulur-hulur..hehe..
sekli terpandang laptop yg sejuk dan kesepian dalam kegelapan dinihari..
kesian pulak dah..
so macam biase r..
hehe..
mungkin sekarang perlu men-settelkan bende2 laen lak..
ok choww!!!!!

Selasa, 8 Mac 2011

AKU PELUK PRIYASHINI..

hari itu hari yg indah..
lebih bertambah indah kerana aq telah terjumpa kawan lama aq, priyashini..
aq memang rapat dgnnya time we'll sama2 sekolah dulu..
so i'm very exited masa tegor dia & then trus peluk dye..
time tu kt Giant Supermarket, kt tmpt awam..

sekadar gambar hiasan

xpe r an..
Rasul junjungan kita,Nabi Muhammad S.A.W pun ada peluk Abu Talib,bapa saudaranya..
so aq pon x kisah r peluk da even dia bukan islam n x sebangsa dgn dia..
yelah, kita kan nk menyahut seruan kerajaan melalui gagasan 1Malaysia..
tp latety ni aqheran..
kecoh di kaca television pasal anwar ibrahim peluk karpal singh..
jakun betul citer pasal nik aziz peluk lim guan eng..
pe kehe ni..
macam memerli perbuatan Rasulullah je..

nauzubilah..
aq bukan nk tunjuk alim kt sini..
tp ape kesnye mengharamkan yg halal & menghalalkan yg haram..
astaga..

peliknye dgn perangai orang2 matured yg patut tunjuk teladan, jd contoh yg baik kt budak2 kecik mcm aq ni..
ni mempertikai bende2 yg aq rase x salah..
nak kecoh pasal ribak ke,rasuah ke, xpe r gak..

ni kecoh pasal hal yg budak kecik mcm aq ni pon tau x salah..
ish3..

what's going on, bro???

  "Seorng yang tidak memberi kasih sayang kepada manusia tidak akan dikasihi oleh Allah"
                                                          -Al Hadis-







Ahad, 6 Mac 2011

BN menang!!!!!!!!!!!!!

ok...
sekarang kita sudah tahu keputusan undi kt Merlimau n Kerdau an..
kedua-duanya dimenangi BN...
semoga wakil yang dipilih dpt memberikan perkhidmatan yg lebih baik n dpt memenuhi jnji2 yg telah ditaburkan..
besar harapan rakyat di negara ini agar keputusan kemenangan BN ini tidak diiringi dengan kenaikan harga minyak..
harap2 tidak terjadilah lagi harga kenaikan petrol..
yelah..
semasa kemenangan mereka di Tenang, Johor minyak naik lak 10 sen..
x lah banyak sangat naiknye..
yelah..
isi petrol ron95 1 liter baru RM 1.90..
ron97 1 liter baru RM2.50..
tp x penah lak tgk bpk aq isi minyak 1 liter je..
nak2 isi pon dalam 30 liter..
haish.....................
kalau naik lagi kesian pulak kt rakyat2 negara ni yg x dpt subsidi..
kalau turun bagus la sgt2..
lgpon negara kita ni kalau minyak naik pon hasil negara ada ke meningkat???
maklumlah negara pengeluar minyak..
huhu..
sekadar pendapat budak hingusan~

Jumaat, 4 Mac 2011

korang nak tau?

babes..
1stly i wanna say sori about that..
pnjang ceritanya tapi aq stat cite 1 by 1..

monica name ikan laga aq ni(sekadr hiasn)
NEXT

komputer lama aq telah dibaiki..
aq sangat gembira..
aq pon maen game,transfer gmba2 dri camera capuk aq yg besar jasanya pd aq..
then aq senyum2 tgk gmba2 knangn kt hostel..
time maen baling2 air,gmba korang smue,gmba time aida dtg ostel,n plg aq emo gmba party ostel..
mak aq pon smpat puji aq comel pkai bju tu..
hehe..
then aq balek kmpung (kelantan)..
jauh perjalanan luas pengalaman..
xkn nk tgk je sawah2 yg terbentang, alam sekitar yg nyaman n ciptaan-nya yg encem2..hehe..
msty r nk aq snap2 gmba..
btol x????
so dgn exitednye aq mengosongkan memori kamera aq (delete r)..
xyah risau coz pic2 lame dah transfer kt komputer..
bnyk lah koleksi2 ciptaan tuhan dlm tu..
then smpai johor  (rumah) aq pon dgn exitednye transfer pic2 yg amek kt kelantan tu..
then aq delete gak pic2 kt kelantan tu coz nk amek gmba time ikut bpk aq g keje(bpk aq bnyak keje luar)..

BUT ONE DAY.................

komputer aq meletup..
y???????????
aq maen game lame giler....
biaser r org jakun lame x maen game..
sdey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
then pic2 aq, kt ostel,kt perjalanan ke kelantan,tmpt keje bpk aq smua duduk dlm komputer tu..
so how!!!!!!!!!!!
b4 eletup aq ader gak nak cucuk simpan dalam pendrive..
tp pendrive aq kene kuarantin gn bpk aq coz ada virus n telah melekatkan virus di segenap fail di komputer ku..
so korang jgn r mara aq psl x masukkan pic2 tu..
nk marah psl aq maen komputer smpai meletup xpe..
coz da memang kesalahan aq :(..
then mak aq belikn laptop n psngkn b.band..
truk aq kene pantau..
so itu r kesahnye..
tp jgn r mara aq sgt..
aq an kecik lagi..:(

KECELARUAN DI DEPA MATA!!!

KECELARUAN DI DEPA MATA!!!


ape yg brcelarunye???
~x nmpak ke?
nmpak aper?
~blog aq ni!!!
kenapa?
~serabot r..post aq merepek..aq takde idea..x tau nk wt cmne :(
ape susah..x yah r blogging :p..
~(bedebussshh)


NEXT

bukan susah ape, just idea kurang..
bukan xder..
emua orang ada idea samada bernas atau tidak terpulang pada individu yg menilai..
mungkin idea seseorang itu di-reject krn tidak menepati kehendak(lau x xkn r kene reject)penilai..
sebab itu x semua orang lulus interview..
mungkin kita xdpt bayangkan kalau semua idea diterima..
how the world will be???????
bayangkn dlm 1 plan nak bua kenduri kahwin..
smua idea orag diterima..
manusia semua ni dah la rambut sama hitam tapi hati lain2..
sorang nk buat kt hotel, yg tu nk jimat buat je kt rumah, lg so si nk buat stail jepun.....
mcm2lah (bayangkan majlis yg pernah dihadiri)..
kalau boleh smua nk buat lai dri yg laen..
nk tunjuk sape bnyk duit..
lg best jd wedding of the year..
suke2 je aq ni nk tlis ape..
mentang2 kecik lagi :)
last2 jd hutang of the life..
buat ikut kemampuan sudah..
lgpon kita orang islam lebih baik bersederhana..
duit yg ada bukan utk kita sorag..
ingt2 la yerk...
bnyk2 idea pon klau diri sndiri rasa x relevan x yah r bgtau..
wt kering air liur je..
tp klau nk ceriakn suasana dgn lawak yg kurang jelas kire boleh la gak nk layan..
mcm contoh org mintak idea nk buat wedding kt mane ckp nk buat kt bulan ke..
sekurang-kurangnye x r org pndang diam je mcm makhluk asing..(makhluk asing pon orang pandang2 coz aneh)
tu r coretan aq kot utk hari ini kpd follower aq yg x berape rmai ni or sape2 yg nk bace blog aq ni..
dah bace ni nk jugak aq tolong2 bagi cadangan tinggal2 lah komen atau kutukan..
xnk tulis pon xpe laa..
namenye pon cadangan..
hehe~

Selasa, 1 Mac 2011

penG! PEnG!pENg!

habis2!
dye da wt hal..
jgn bikin aq n mak aq susah sudaaA..
pE KENE R MANUSIa yg seketul ni..
elak aq sound je,,
aq ni pon bkn r alim sgt tp x perlu r nk susahkn org laen..
aq bkn nk bngga diri..
tp mak aq ckp klau mls SEMBAHYANG tu r jdinye..
susah pn tuhan x pndang..
dah ue trjebak pulak dgn kaum kluarga yg xnk menghalang maksiat..
elok r tue..
hidup tau nk eksyen n susahkn orng je r..
susah orang yg belagak kaye ni k maju (BIAR PAPA ASAL BERGAYA)..cheewah
x trjebak gn aq tapew r..
tp kene gak sikit tempias murka NYA
adioSSSSS..

sakit?demam?cirit-birit?kanser?kudis?selsema?batuk?
penyakit.................
yg menunjukkan Allah masih menyayangi kita..


i don't want others problems give me headache coz eventhough i'm still a cute baby i have my own problems..

"i will not give u money unless u pay me back!!!!!!!!!! n don't put me in trouble coz i want to continue my study
i don't have anybody who care about me.juz my mum n  certain of my cousins..

i'm a cheerful person n i always wanna be happy..